τρέξιμο μέσα σε μια υδάτινη σφαίρα

Η πρωινή γαλήνη της θάλασσας,ο καυτερός μεσημεριανός ήλιος,τα απογευματινά γέλια μας και η βραδινή δροσιά του νησιού.Κάπου ανάμεσα στις εικόνες που περνάνε γρήγορα από μπροστά μας προσπαθώ να νιώσω την αλήθεια που πρέπει να κρατήσω.

Φεύγω ελαφριά κουβαλώντας ανισορροπίες και απρόσμενες συναντήσεις.Μετράω μέρες και νύχτες που το ρολόι δεν μέτραγε τον χρόνο μα τους χτύπους της καρδιάς.Σκύβω μέσα στο πηγάδι να δω αν το νερό είναι ακόμα καθάριο ή θόλωσε στο πέρασμα σου.

Ανασαίνω διστακτικά προσέχοντας να μην σκορπίσω τα ψίχουλα που έπεσαν από το ψωμί,να μην εξαφανίσω τα τελευταία υπολείμματα που δηλώνουν μια παρουσία.Δεν ξέρω γιατί το κάνω αυτό και για πόσο θα γυρνάω γύρω από τον ίδιο κάβο χωρίς να λύσω,χωρίς να δέσω,χωρίς να ελπίζω.

Απόσταση από την απόσταση που πήρε,που είπε πως πήρε,που νομίζει πως οπισθοχώρησε.Μα η αίσθηση του χώρου έχει αφομοιωθεί από τεράστιες απαιτήσεις,από το ανακατεμένο εγωισμό που προβάλλει κάθε λογής αισθήσεις,οσμές και απαντήσεις.

Κατοίκησα στο αύριο που έγραψες στην άμμο,πριν δω πως το πήρε η θάλασσα άνοιξα τα μάτια μου στο χθες και έχασα το σήμερα που μου φωνάζει πως δεν θα ξανασχηματιστεί ούτε θα υπομείνει τα μαύρα μου χαμόγελα. 

Ξεκίνησα να λιώνω τις υποσχέσεις στην θέρμη ενός κεριού και σκέπασα με προσοχή τα στρογγυλά λαμπιόνια που κρεμόντουσαν πάνω από το κεφάλι μας.Αλλά δεν πλησίασα την φλόγα,όχι από φόβο μα από διαίσθηση πως κοντά στην φωτιά δένεσαι και παραδίνεις τις ασπίδες του σώματος.

Δυο,τρία λόγια ή και τίποτα,μερικά αγγίγματα, μπερδεμένες αναπνοές,ένα ποίημα και πάλι στο μηδέν,ξανά στην απώλεια και στον ξαφνικό διωγμό.

Μία ημέρα με ξεγνοιασιά,αναμνηστικά καλοκαιριού και κουβέντες μεταξύ φίλων σε ένα τραπέζι μοιράσματος που δεν χωρά δεύτερες σκέψεις και προσφέρει μόνο αλήθειες.

Αποχαιρετώ τις ανέσεις και ξεκινώ να στριμώχνω την πραμάτεια μου σε ένα κεφάλι,σε δυο χέρια,σε ένα κουτί,σε ένα γιατί.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s