περί μοναξιάς και έρωτα

Τα κόψαμε και τα κάναμε όλα λογική.Τα βαφτίζουμε καθημερινά σχέση,φιλία ή κόντρα.Όλα πρέπει να πάρουν την ετικέτα τους και να μπουν στο ράφι για να είναι αποδεκτά.Είπαμε πως όλα είναι θέμα άποψης,σκεφτήκαμε πως όλα είναι θέμα ανάγκης.

Γυρίσαμε την πλάτη στα ταμπού,σε όλους τους κανόνες που σε βάζουν σε συγκεκριμένο πλαίσιο,σε ντύνουν,σε μαθαίνουν να μιλάς.Γυρίσαμε την πλάτη όμως και στην αλήθεια μας.Που είναι η αλήθεια μας;Την σκονίσαμε και την ξεσκονίσαμε μέχρι να την βάλουμε πάνω στο τραπέζι.

Την χάσαμε κάτω από τα χαρτιά μας,την χάσαμε μέσα στις εγωιστικές ανασφάλειες.Δεν παραδεχόμαστε ποιοι είμαστε.όλοι πασχίζουμε να φανούμε κάπως,να δείξουμε κάτι και ξεχνάμε να δείξουμε το πιο αξιόλογο κομμάτι μας,την αλήθεια μας.

Καταφέραμε και μείναμε μόνοι,μόνοι ο καθένας να κοιτάει τον δικό του τοίχο,ο καθένας να ξορκίζει τα δικά του πάθη.Παθαίνει κατάθλιψη,χάνει τους φίλους του,πεθαίνει μες στις σκέψεις του.Πεθαίνει κάθε βράδυ μόνος του.

Μόνος του και όταν έχει παρέα κι αυτό είναι πιο θλιβερό.Είναι εκνευριστικό να είσαι μόνος ανάμεσα σε μόνους ανθρώπους.

Χάσαμε την αλήθεια μας και χάσαμε και τον τρόπο να ζητάμε.Να ζητάμε ότι νιώθουμε και λαχταρούμε κάθε στιγμή.

Σε θέλω εδώ.Θέλω βόλτα στα εργοστάσια.Θέλω σοκολάτες.Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για τα παλιά.Θέλω να πάω στα παλιά.Θέλω ένα ταξίδι μαζί σου.Θέλω να με σκέφτεσαι.

Ξεχάσαμε να λέμε την αλήθεια αλλά και να την ακούμε.

Δεν μπορώ άλλο έτσι.Θέλω να φύγω.Μη με πιέζεις.Βοήθησε με.Συγγνώμη που μιλάω άσχημα.Μίλα μου για τα όνειρα σου.Θα σου μιλήσω για τα σχέδια μου.

Οι άνθρωποι ερωτεύονται σήμερα;Ερωτεύονται ανάμεσα στις διαφημίσεις και τις περικοπές; Ερωτεύονται πριν κατέβουν στον δρόμο ή όταν χορεύουν στη συναυλία; Ερωτεύονται και το λένε  ή είναι μέσα στην αλήθεια που χάσαμε;

Ερωτεύονται με μπύρες ή με γλυκά;Ερωτεύονται άμεσα ή διστακτικά; Ερωτεύονται πραγματικά; Ερωτεύονται τον χειμώνα ή απλά κουρνιάζουν στην πιο κοντινή αγκαλιά; Και που είναι η αλήθεια τους;

Ερωτεύονται μόνοι ή με παρέα;Ερωτεύονται ήσυχα ή με φωνές;Ερωτεύονται καθημερινά ή μόνο Σαββατοκύριακο;Ερωτεύονται με πλήρες ωράριο ή part-time;Ερωτεύονται σε βιβλιοπωλεία ή στον δρόμο,μες στα βιβλία ή πάνω στα παγκάκια;

Γράφουν άραγε ακόμα στα παγκάκια τα αρχικά τους, χαράσσουν στο ξύλο καρδιές ή γίνανε κι αυτά pixels.Ψηφιοποιήσαμε τις λέξεις,τις σκέψεις,την μουσική και θέλουμε να στριμώξουμε μέσα σε δίκτυα ανθρώπους,αισθήματα,αλήθειες.

«Αν όλοι ερωτευτούν πραγματικά θα καταρρεύσει το κράτος»,το διάβασα σε μερικούς τοίχους. Περιμένουμε να συμβεί.Σκέφτηκα την λαχτάρα αυτουνού που το έγραψε.

Η μοναξιά και ο έρωτας μια ανάσα απόσταση.Το ένα παραλύει το άλλο.Το κράτος δεν θα καταρρεύσει από μοναξιά,από έρωτα ίσως.

Advertisements

2 thoughts on “περί μοναξιάς και έρωτα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s