περί σταθμών και μετακινήσεων

Είτε το ονομάσεις στάση είτε πέρασμα,πάλι το ίδιο μπορεί να σου στοιχίσει. Να μετρήσεις τα μέλη σου και κάτι να έχεις χάσει,να έχεις αφήσει στην άλλη μεριά.

Ένα πόδι που ξέχασε να περπατάει,δυο μάτια που κοιτούν μόνο προς τα κάτω πια,ένα δάχτυλο που δεν δείχνει άλλο,κουράστηκε.

Περνάς κάθε σταθμό χωρίς να ξέρεις αν θα ξαναγυρίσεις,μα πάει καιρός που ταλανίζεσαι ανάμεσα σε δύο όχθες,και οι δύο όμορφες και θελκτικές μα καμία δεν είναι μόνιμη επιλογή.

Μόλις πας να πεις «στάση» είναι που ξεκινάει ένα νέο ταξίδι,και τα ταξίδια είναι εθιστικά,και σε ρουφάνε ολόκληρη και βγαίνεις μισή.

Μέχρι να ξαναγεμίσεις οι απέναντι σε καλούν να μοιραστούν μαζί σου χαμένους χρόνους και όρους αιώνιας φρίκης.

Κουράζεσαι να διχάζεσαι και στο τέλος να μην είσαι πουθενά,μα αυτή είναι η καταδίκη της επιλογής.Διπλές σκέψεις,διπλός κόσμος,παράλληλες ιστορίες και τα συναισθήματα αναβοσβήνουν ανάλογα με τις συνθήκες.

Μηχανήματα δεν υποστηρίζουν την αναπνοή ούτε την καρδιά που τρεμοπαίζει και φοβάται πότε να ανοίξει και πότε χρώμα λευκό να πάρει και να παρακολουθεί τους άλλους που τρέχουν,που παίζουν,που μεθούν.

Ζαρώνει το μυαλό όταν πάει να τα χωρέσει όλα και όλα ετοιμόρροπα ζητούν συγχώρεση που δεν είναι αρκετά.Καμία μεριά δεν είναι πραγματικά αρκετή,καμία όχθη δεν είναι πλούσια να δώσει,μα έτοιμες και οι δυο σαν αρπακτικά να ζητήσουν,να απαιτήσουν,να κερδίσουν.

Ανατροπή ρόλων και τα πάνω κάτω σε κάθε μετακίνηση,κάθε ταξίδι μια νέα συνθήκη που υπογράφεται αυτόματα και τακτοποιεί στο ράφι τα κείμενα που δεν έγραψα.

Δεν θα ζητήσω λύσεις ούτε εξηγήσεις,δεν θα βουτήξω ξανά σε ασχημάτιστες αγκαλιές,δεν θα ζητιανέψω νερό σε στείρα πηγή.

Φτάνω πάλι στο μηδέν,μα πίσω μου γράφονται όλες οι διαδρομές που δίκτυο σχηματίζουν στον ουρανό και πυκνό ορίζοντα στην θάλασσα.

Κόκκινο χρώμα και μπλε άρωμα και λέξεις πρόχειρες στην τσέπη του μπουφάν.

Advertisements

2 thoughts on “περί σταθμών και μετακινήσεων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s