καταγραφή

φως.

Το φως, μπήκε, τρύπωσε από το σπασμένο παντζούρι.  Χάιδεψε τα γυμνά της πόδια, έφτασε στο πρόσωπο της να ζεστάνει τα μάγουλα της. Η Πάτα τεντώθηκε, το κρεββάτι απάντησε με το γνωστό του τρίξιμο.

όνειρο.

Το όνειρο ήταν πάλι γραμμένο στο προσκεφάλι της. Είχε μέσα λέξεις, φόβους, πρόσωπα πεθαμένα ή ξεχασμένα. Είχε σφαγές και αγκαλιές, έρωτες και φιλίες. Είχε το σπίτι στο χωριό και τη γειτονιά στην πόλη.

έρωτας.

Αφέθηκε στο συναίσθημα που είχε μήνες να την πλησιάσει. Ο Κας ήταν ξανά κοντά της. Αφέθηκε στα χέρια, στα μάτια, στην αναπνοή του.Αφέθηκε.

χειμώνας.

Να τα μαζέψει όλα, να τα κόψει να τα ράψει, να τα οργανώσει.Στις βαλίτσες πάλι τα δικά της, τα υπόλοιπα τα αφήνει πίσω. Μια θάλασσα τα βρέχει, η ίδια θάλασσα τους χωρίζει.

αύριο.

Πιστεύουμε σε άπειρα αύριο, για να ελπίζουμε στην ανατροπή, στην εξέλιξη, στην αλλαγή. Μα τα αύριο είναι πεπερασμένα, και κάθε αύριο σβήνει κι από μία ευκαιρία. Ευκαιρία να κλάψουμε, να γελάσουμε, να δημιουργήσουμε, να μιλήσουμε ειλικρινά.

τώρα.

Το απωθημένο είναι το τότε που ποτέ δεν έγινε τώρα. Γι’αυτό θα σου γράφω και θα σου ψιθυρίζω πάντα την αλήθεια μου,γιατί τα απωθημένα βάρος μονάχα δημιουργούν στα βήματα μου.

Θα σε αγκαλιάζω και θα σε συντροφεύω πάντα σαν να είναι η τελευταία μας στιγμή μαζί, και που ξέρεις ίσως και να είναι. Θα σου μιλάω αληθινά και θα σε κοιτάω μες στα μάτια και θα σου τσουγκρίζω το ποτήρι και θα σου τραγουδάω δυνατά και θα σου κλέβω το τσιγάρο και θα σου χαιδεύω την πλάτη και θα σου φιλάω τα ζυγοματικά και θα σου τρώω το φαγητό και θα σου χαρίζω στίχους και θα σου γελάω κάθε πρωί και θα σε αγαπάω κάθε μέρα μα θα σε λατρεύω κιόλας κάθε ξημέρωμα και θα κρύβομαι στην αγκαλιά σου και θα κοιμάμαι στο στήθος σου και θα λιώνω στα χέρια σου και θα ακούω τις ιστορίες σου και θα μαζεύω τα κομμάτια σου και θα καπνίζω τα λάθη σου και θα μεθώ τις πληγές που μου ανοίγεις και θα γυρνώ πάλι στα μέρη μας και θα ακούω τα τραγούδια μας και θα χαζεύω τις φωτογραφίες μας και θα κάθομαι δίπλα στη θάλασσα, θα κολυμπώ ή θα πίνω, θα ξυπνώ στην παραλία, θα κοιμάμαι στο πάτωμα, θα κουλουριάζομαι στο πεζούλι, θα ανοίγω με το κλειδί μου, θα σε ψάχνω στο σκοτάδι, θα σε περιμένω στη γωνία, θα σε βλέπω στο δρόμο, θα σε έχω κρυφά, θα σε κυνηγάω κάθε μέρα, κάθε μέρα θα σε πιάνω και κάθε μέρα θα σε χάνω, θα σε αγαπάω κάθε καλοκαίρι, χωρίς εγωισμό, χωρίς άμυνες, θα σε αγαπώ κάθε ζεστή βραδιά με φεγγάρι.

/στον λου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s