μαγιάτικο σημείωμα

Ξαναγυρνώ στο ημερολόγιο μου, βήματα και όνειρα που δεν χώρεσαν σε σελίδες χάρτινες ή σε οθόνες γυάλινες. Γυρνώ να δω αν όλα έχουν προχωρήσει, έχουν αλλάξει ή σταθμεύσει ανάμεσα σε σημειώσεις, να θυμηθώ, ημερομηνίες και ραντεβού. Με το μέτωπο στραμμένο ψηλά, τα μάτια μισόκλειστα από τον δυνατό ήλιο, τα ρουθούνια ανοιχτά ρουφούν τη μυρωδιά της θάλασσας. Οι μέρες ανοιγοκλείνουν, οι πόρτες περνούν, τα δεδομένα αλλάζουν, οι σταθερές χαμογελούν μέσα σε μια ρευστή καθημερινότητα, με σκληρές εικόνες, βρίσκεις να πλαγιάσεις στη σωστή αγκαλιά, να γελάσεις με τον σωστό φίλο, να μιλήσεις στα σωστά αυτιά.

Η άνοιξη ζεσταίνει καρδιές και ουρανό και αναρωτιέμαι πως οι άνθρωποι αντέχουν να μην ερωτεύονται, να μην ονειρεύονται, να μην δημιουργούν. Σε κάθε μικρό λεπτό κούρασης ή ξεκούρασης με διακατέχει η επιθυμία να σχεδιάσω, να σκεφτώ, να αγαπήσω το νέο επόμενο άγνωστο ταξίδι, βήμα, γράμμα, κείμενο.

Να χορέψω την ανάγκη, την ανασφάλεια, να ξορκίσω δημιουργικά τη μιζέρια και την εγκατάλειψη, να γίνω φορέας ενέργειας και ελπίδας και όχι μια μαύρη χορταριασμένη πέτρα στον βυθό της προβλήτας ή στον κήπο της πόλης.

Να συνομιλήσω για χαζά και όμορφα, για παιδεμένα και αυθόρμητα, για όλα και για τίποτα. Η άνοιξη φέρνει το μπέρδεμα μα και τα πουλιά, την ελευθερία της έκφρασης, την δημιουργία στο δίχως αύριο παρελθόν, στο δίχως τώρα παρόν, σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από φοβίες και αποστάσεις.

Ξεκίνησα για το τίποτα να γράψω το πολύ και δεν ξέρω ποια κατάληξη του αρμόζει, μάλλον να καλοσωρίσω τον Μάη τον λουλουδάτο με τα γλυκά του βράδια.

/αντίστροφη καλοκαιρινή μέτρηση και καλή αρχή.

bb4eb6cafde0fabaa9524610b2c21e97

Advertisements

One thought on “μαγιάτικο σημείωμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s